Els assistents van poder conèixer en què consisteixen de la mà dels seus protagonistes en un acte celebrat dissabte al CD Terrassa

Membres de la la fundació Medusa Solidaria, Esplai Tremola, Plataforma Educativa Salessians Terrassa i Moove Fountation van presentar dissabte al CD Terrassa els seus projectes solidaris. En un càlid i distès acte els protagonistes van explicar en què consisteix la seva tasca, a qui va dirigida, quines activitats fan i com treballen.

A la presentació hi van assistir Laura Rivas, regidora de Salut de l’Ajuntament de Terrassa, Francesc Llobet, tinent d’alcalde de l’Àrea de Gestió del Territori de l’ajuntament de Matadepera i membres de la junta de l’associació THS, presidida per David Estany.

Projectes

Suport acadèmic personalitzat

Sara Gallardo i Xavi Gomez, membres de l’equip directiu de l’Esplai Tremola van explicar com mitjançant el suport acadèmic personalitzat i l’espai segur que ofereixen a l’esplai, aspiren a construir una plataforma on els adolescents puguin superar les barreres que han afectat el seu desenvolupament educatiu i personal. Es treballa amb la convicció que, a través de l’educació i el reforç acadèmic, aquests joves poden adquirir les eines i els coneixements necessaris per superar les adversitats i aconseguir una inclusió activa dins la societat.

El projecte de continuïtat i reinserció educativa infanto-juvenil (CREIJ) de Salesians Terrassa, que va ser presentat per Camelia López, educadora referent de l’Aula d’Estudi i PPAGM i Lluís Tarazón, titular Salesians Sant Jordi Terrassa i educador de l’AE, té l’objectiu de donar suport a nens i adolescents centrant-se, principalment, en millorar el seu baix rendiment escolar, l’oferta d’un espai de qualitat on els infants i joves poden estudiar, fer deures de manera adient i la millora d’altres aspectes sòcio-emocionals.

Recerca mèdica i conscienciació social

Des de Matadepera s’impulsa el projecte “Dar visibilidad a lo invisible” de Moove Foundation, que va ser presentat per Carlos Puig i Carlos Sazatornil. Està destinat a recaptar fons per a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) amb l’organització d’esdeveniments esportius. L’objectiu és col·laborar per tal que aquesta fundació segueixi amb la missió de lluitar contra aquesta malaltia i contribuir a la recerca de possibles tractaments. En aquest cas els fons es recolliran mitjançant la participació d’un equip de nois a la Titan Desert.

Un projecte d’assistència mèdica al Senegal

Finalment, el projecte internacional del 14è THS, “La Medusa- Casamance”, de la fundació Medusa Solidaria, el van presentar la Dra Dolors Guell, Cirurgiana i vocal de l’associació i Glòria Salvo, infermera i sòcia de l’associació. Vol donar l’oportunitat a la població resident al districte sanitari de Thionck- Essyl del Senegal de rebre una atenció sanitària adequada a nivell quirúrgic, que no poden aconseguir amb els preus estipulats pels hospitals de la zona.

Per aconseguir-ho calen un equip humà i uns recursos materials cada any per pagar el viatge i la manutenció, reposar i mantenir en bon estat les instal·lacions i el material utilitzat.

David Estany, president de l’associació Torneig Hockey Solidari va tancar l’acte animant a tothom a omplir el CD Terrassa el 26 de maig d’esportistes per una bona causa.