El 12è THS Rafa Mundet in memoriam recapta uns 30.000 € destinats a projectes d’ONGs de Terrassa 

  • Més de 800 participants han gaudit d’una alegre jornada de sol, calor, esport i fair play per una bona causa.
  • La 12a edició ha estat dedicada Rafa Mundet, un dels impulsors del torneig.
  • L’esdeveniment ha comptat amb la presència de representants de les associacions beneficiàries d’aquesta edició.
  • Hockey, pàdel, tennis, cursa, caminada i activitats dirigides han reunit a esportistes de totes les edats.

Les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa han acollit aquest dissabte 11 de juny la 12à edició del Torneig de Hockey Solidari Rafa Mundet In Memoriam (THS), en el que més de 800 esportistes de totes les edats han participat en les diferents activitats de hockey, pàdel, tennis, cursa, caminada i dirigides. Els prop de 30.000 € recaptats en aquesta edició eleven a uns 430.000€ la xifra total aconseguida per l’esdeveniment des de l’any 2009, una aportació que ha permès ajudar quaranta set projectes solidaris al llarg de tot aquest temps.

El torneig d’aquest any se celebrava en favor del Projecte Atenció integral a les famílies i infants que participen a la Casa d’Infants i al SIFE de Terrassa, de la Fundació Acció Social a la Infància (FASI); del Projecte Grup de Noies La Fàbrica 2022 del Grup de Joves La Fàbrica Can Tusell; del Projecte Gestió emocional i autoconeixement de l’Associació d’Intervenció en Drogodependència d’Ègara (AIDE); i del Projecte Hospital rural de Gambo a Etiòpia.

Voluntaris d’aquestes associacions beneficiàries han estat presents al llarg del dia per donar suport en l’organització de les diferents activitats. 

Dedicat a Rafa Mundet

Des de l’Associació THS es va acordar unànimement dedicar el 12è Torneig Hockey Solidari a Rafa Mundet, una figura clau, impulsor i incansable col·laborador en les anteriors edicions, i que va morir la passada tardor. Segons paraules de la presidenta, Carmen Mas, “El Rafa estat una gran empenta per aquest torneig, una persona molt estimada, ens ha deixat un buit important i què menys que oferir-li aquest torneig a la seva memòria”.

Més de 800 esportistes 

El torneig, que ja ha esdevingut una iniciativa de referència a Terrassa i Matadepera, ha rebut el reconeixement de totes les institucions municipals i esportives, així com de les diverses entitats socials d’aquestes localitats.

L’acte institucional del torneig va tenir lloc a les 12 del migdia i va comptar amb la presència de diverses autoritats locals i esportives, entre elles l’alcalde de Matadepera, Nil López; els regidors de l’ajuntament de Terrassa, Miguel Ángel Moreno i Noel Duque representant també l’alcalde Jordi Ballart que, per un afer personal, no va poder assistir finalment; els regidors de l’ajuntament de Matadepera Albert Recasens, Núria Garcia i Carme Querol; Xavier Adell, president de la Federació Catalana de Hockey; Francesc Salvatella, president de Hockey per Terrassa; i els directius dels clubs Pere Marcet del Club Egara, Mireia Galí del ATHC, Lídia Martí del CD Terrassa, Raúl Galy del Línia 22 i Llorenç Bitrià del Matadepera 88.

Esport, reconeixement, il·lusió, veterania i futur

La cursa i la caminada donaven el tret de sortida al 12 THS a les 9 del matí. A partir de les 10 s’iniciaven el hockey, el pàdel, el tennis i les activitats dirigides. Els partits de hockey es van allargar fins passades les 7 del vespre. I, com sempre, la tradicional tómbola solidària va amenitzar la jornada, tot repartint un munt de regals que al migdia ja s’havien esgotat.

En aquesta edició, als jugadors dels clubs de Terrassa i Matadepera se’ls van afegir diversos equips de nens del Sitges Hockey Club i del Catalonia Hockey. Des de l’organització del torneig ja es pensa en ampliar-ho a la resta de clubs de hockey catalans de cara a la propera edició. “Aquest és un dia familiar, pares i fills juguen de costat i els nens s’ajunten amb els seus amics, no només amb la gent del seu club. Aquests equips que no havien participat mai han quedat molt contents i ja esperen poder venir l’any que ve”, ha declarat Carmen Mas.

Conscienciar als més menuts

L’Associació Torneig Hockey Solidari va agrair als centenars de voluntaris que fan possibles la celebració de l’esdeveniment i va destacar la implicació, un any més, dels patrocinadors, la sensibilitat dels clubs que cada any cedeixen les seves instal·lacions, la sensibilitat i ajuda del seu personal de manteniment i, especialment, als més de 800 participants en les activitats que fan d’aquest un torneig consolidat i amb futur. 

Des de la primera edició celebrada l’any 2009, hem tingut clar que el torneig ha de servir per conscienciar els socis dels nostres clubs i sobretot als més menuts, que quan es tracta de solidaritat som capaços de deixar de banda les rivalitats esportives”, explicava Ivà Morcillo, vicepresident de l’Associació, “i treballar, com diu el nostre lema, junts, fent esport, per una bona causa

En definitiva, una jornada de festa, esport i voluntariat, que va comptar, com és habitual, amb la col·laboració de múltiples patrocinadors.