Ni la pluja aigualeix la celebració del 13THS amb prop de 850 participants i una recaptació de més de 35.000 €

Terrassa, 4 de juny de 2023

  • Els solidaris han gaudit d’una alegre jornada d’esport i fair play per una bona causa que ni les tempestes primaverals s’han volgut perdre.
  • L’esdeveniment ha comptat amb la presència de representants de les associacions beneficiàries d’aquesta edició.
  • Hockey, pàdel, tennis, cursa, caminada, btt i activitats dirigides han reunit esportistes de totes les edats.

Les instal·lacions del club Egara han acollit aquest diumenge 4 de juny la 13à edició del Torneig de Hockey Solidari (THS), en el que 846 esportistes de totes les edats han participat en les diferents activitats de hockey, pàdel, tennis, cursa, caminada i dirigides. Els 35.000 € recaptats en aquesta edició eleven a uns 465.000€ la xifra total aconseguida per l’esdeveniment des de l’any 2009, una aportació que ha permès ajudar cinquanta un projectes solidaris al llarg de tot aquest temps.

El torneig d’aquest any se celebrava en favor del Club esportiu inclusiu GOEL 2023″ de Fundació Privada GOEL, “Esport i Educació” de Càritas Terrassa, “Atenció al pacient amb HCL” d’Asociación Todos contra la Histiocitosis i “Assistència pediàtrica a la població infantil de Khalte i voltants” de Pont Solidari al Món. Voluntaris d’aquestes associacions beneficiàries han estat presents al llarg del dia per donar suport en l’organització de les diferents activitats.

Acte institucional

L’acte institucional del torneig ha tingut lloc a les 11:45 del migdia i ha comptat amb la presència de diverses autoritats locals i esportives, entre elles el regidor de l’ajuntament de Terrassa, Miguel Ángel Moreno; el regidor de l’ajuntament de Matadepera Albert Recasens; Xavier Adell, president de la Federació Catalana de Hockey; Francesc Salvatella, president de Hockey per Terrassa; i els directius dels clubs Pere Marcet del Club Egara, Lídia Martí del CD Terrassa i Francesc Palacios del Línia 22 .

Esport, il·lusió, sorteig… i pluja

La BTT, la cursa i la caminada donaven el tret de sortida al 13 THS a les 9 del matí. A partir de les 10 s’iniciaven el hockey, el pàdel, el tennis i les activitats dirigides. Els partits de hockey s’han allargat fins passades les 7 del vespre. I, com sempre, la tradicional tómbola solidària ha amenitzat la jornada, tot repartint un munt de regals que al migdia ja s’havien esgotat. Com a novetat d’aquest any, s’ha fet el sorteig d’invitacions per la kings League en format llumineta.
Al migdia, una de les habituals tempestes de primavera ha fet acte de presència al Pla del Bonaire, obligant a aturar les competicions durant prop d’una hora. Afortunadament els partits de hockey s’han reprès sense problemes i s’han pogut acabar les diferents competicions.

Conscienciar als més menuts

L’Associació Torneig Hockey Solidari agraeix els centenars de voluntaris que fan possibles la celebració de l’esdeveniment i destacar la implicació, un any més, dels patrocinadors i col·laboradors (Fundació Manel Lao, PrevenControl, Federació Catalana de Hockey, Colomer Ventalló Advocats, CSM, Telstar, Finques Fabra i Bonpreu Esclat).

Així mateix, ha posat en valor la predisposició dels clubs que cada any cedeixen les seves instal·lacions, la sensibilitat i ajuda del seu personal de manteniment i, especialment, ha donat les gràcies als 846 participants en les activitats que fan d’aquest un torneig consolidat i amb futur.

“El més important és que ja tothom sap que el primer cap de setmana de juny se celebra el Solidari”, ha declarat David Estany, el president que aquest any agafava el relleu en substitució de Carmen Mas, “i que ja tothom ho espera i es reserva la data perquè és per una bona causa”.