Es mantenen els quatre escollits l’any 2020 quan la pandèmia va obligar a posposar el torneig.

 

Terrassa, 16 de març de 2022

L’Associació Torneig Hockey va presentar els quatre projectes escollits per a la dotzena edició en un acte celebrat ahir a l’Atlètic de Terrassa i que dona el tret de sortida a l’esdeveniment. El torneig se celebrarà el pròxim 11 de juny a l’Atlètic de Terrassa i estarà dedicat a Rafa Mundet figura clau, impulsor i incansable col·laborador en les anteriors edicions, que va morir la passada tardor.

Carmen Mas, presidenta de l’Associació Torneig Hockey Solidari va expresar la satisfacció de tot l’equip per reprendre la iniciativa. “Tot l’equip està molt il·lusionat per tornar a engegar aquesta edició. Especialment també perquè serà un record pel Rafa Mundet, una persona clau per al desenvolupament d’aquest torneig, d’aquelles que deixen petjada, i ens sentim molt orgullosos de poder-li dedicar”

 

Projectes Beneficiaris del 12THS Rafa Mundet In Memoriam

Tot seguit es va presentar els projectes beneficiaris, que justament s’acabaven d’escollir quan la pandèmia va obligar a posposar el torneig i que s’han pogut mantenir tots quatre. Són els següents:

 

Projecte Grup de Noies La Fàbrica 2022 del Grup de Joves La Fàbrica Can Tusell.

Destinat a noies amb diferents trajectòries personals i familiars, en estat de vulnerabilitat amb situacions límits, on les relacions de confiança i suport poden generar mecanismes d’apoderament i d’eines per aconseguir un desenvolupament personal satisfactori.

El projecte es basa en la metodologia de grup no mixt, per tal de poder abordar les necessitats que tenen com a col·lectiu. És un espai de seguretat i confiança, on l’objectiu és que no tinguin por d’expressar el que senten i a partir d’aquí que les professionals puguin treballar amb cadascuna d’elles el que els preocupa i fer’ls un acompanyament continu.

També hi ha un espai de tutories individualitzades, per si volen comentar alguna problemàtica més personal, en intimitat amb les educadores.

 

Projecte Atenció integral a les famílies i infants que participen a la Casa d’Infants i al SIFE de Terrassa” de la Fundació Acció Social a la Infància (FASI).

Destinat a infants i adolescents que no són ben cuidats per les seves famílies, que han de lluitar per la supervivència en un món de desigualtats.

Se’ls proporcionarà suport per adquirir les competències digitals necessàries per participar d’un escenari educatiu híbrid en una actuació doble: suport escolar especialitzat als infants i adolescents que ho necessitin i accés als dispositius i dades mòbils necessàries.

D’altra banda es presenta també un projecte d’alimentació saludable des de la nutrició ortomolecular i la dieta basada en el Síndrome PsicoIntestinal. L’objectiu és que la salut física i emocional de les famílies i els infants que participen a la Casa d’Infants de Terrassa, millori considerablement.

 

Projecte Gestió emocional i autoconeixement de l’Associació d’Intervenció en Drogodependència d’Ègara (AIDE).

Dirigit a famílies de la ciutat de Terrassa en general, encara que el perfil de famílies que recorren als centres d’esplai diari presenten certa vulnerabilitat i per tant esdevenen prioritaris així com l’alumnat de l’escoles i instituts de la ciutat que ens deriven des de la direcció dels mateixos.

Aquest projecte es basa en augmentar les hores de dedicació de l’entitat per donar resposta a les necessitats plantejades pels centres educatius, incrementant les hores que els professionals implicats li dediquen.

Es tracta de poder cobrir de dilluns a dijous 2 sessions grupals i 3 sessions individuals diàries on es treballaran la gestió emocional i l’autoconeixement per millorar les habilitats socials dels adolescents.

 

Projecte Hospital rural de Gambo a Etiòpia.

El projecte va destinat a ajudar l’Hospital de Gambo, que es troba en una àrea rural on la mortalitat infantil és elevada i on les necessitats bàsiques alimentàries no estan cobertes i hi ha un índex de desnutrició elevat.

Disposa de dues sales de tractament de la malnutrició – Unitats Terapéutiques de Renutrión (marasmo i kwashiorkor) o s’atén a uns 150 nens i 20 adults a l’any, seguint els protocols de la UNICEF. Els nens romanen ingressats d’un 15 a 40 dies segons la situació i posteriorment s’en fa seguiment a la unitat de consultes externes.